“Μια βραδιά από αυτές που κάθε Φεστιβάλ θα ήθελε να έχει στο πρόγραμμά του…”

Θησαυρός της Βαγίας

γράφει ο Γιώργος Μπήτρος, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, στο saronicmagazine.gr.

Αίγινα: “Ο θησαυρός της Βαγίας” μια ευτυχισμένη στιγμή για το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές  του Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας στάθηκε η παράσταση του έργου της Ζωρζ Σαρρή «Ο θησαυρός της Βαγίας» που παρουσιάστηκε το Σάββατο 5 /8 στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Το θρυλικό έργο με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων κατόρθωσε να συγκεντρώσει ένα πολυπληθές κοινό που ξεπέρασε  τους 400 θεατές και να γεμίσει ασφυκτικά  την αυλή του σχολείου.

Ο λόγος της Σαρρή, οι περιπέτειες  μια ομάδας παιδιών που έρχονται με βαριά καρδιά για διακοπές στην Αίγινα αφού από την καρδιά τους δεν μπορεί να ξεκολλήσει το προηγούμενο καλοκαίρι στον Πόρο, το ταξίδι με τον «Πορτοκαλή Ήλιο»,  οι απρόσμενες συναντήσεις, το σημειωματάριο με τις πληροφορίες  για έναν κρυμμένο θησαυρό, οι περιπλανήσεις στην Παλαιά Χώρα, στην Κολώνα  και τέλος στην Αφαία γοήτευσαν  τους μικρούς και νεαρούς θεατές. Αξίζει να σημειώσουμε πως ανάμεσα στους θεατές  υπήρχαν πολλοί ενήλικες οι οποίοι έχουν μνήμες  αυτών των εποχών αλλά  κυρίως του βιβλίου.

Μια περιπλάνηση στην παλαιά Αίγινα και κυρίως στη Βαγία με τους  χωματόδρομους και τα ελάχιστα σπίτια.

Η παράσταση κύλισε με γοργούς και ζωηρούς ρυθμούς με κέφι, ενέργεια, ρυθμό, χορό και τραγούδι. Τα σκηνικά καλαίσθητα και με έντονα τα Αιγινήτικα χρώματα  και τις εικόνες, ενώ οι ερμηνείες  των έξι ηθοποιών άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μια βραδιά από αυτές που κάθε  Φεστιβάλ θα ήθελε να έχει στο πρόγραμμά  του.

Μια  βραδιά γεμάτη από νιάτα, με γεύσεις παιδικών διακοπών, ξεγνοιασιάς, όμορφου δροσερού καλοκαιριού. Μια βραδιά γεμάτη από  την ιστορία και τις ομορφιές  της Αίγινας.

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Ευγενία Βησσαρίου, Γιώργος Μπανταδάκης, Νεφέλη Παπαδερού, Κωνσταντίνος Ρόδης, Νάνσυ Χρυσικοπούλου και ο Βαγγέλης Πιτσιλός.

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη

ΠΗΓΗ: Saronic Magazine.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *